Hoe sporen wij lekkages op?

Voor het opsporen van lekkages maakt Moorman Totaal Techniek Lekdetectie gebruik van geavanceerde detectiemethoden waarover uitsluitend gespecialiseerde lekdetectiebedrijven beschikken. Hierdoor kunnen wij alle mogelijke lekkages voor u opsporen! Welke methode voor uw lekkage geschikt is, wordt ter plekke door de specialist bepaald. Het is niet ongebruikelijk dat er meerdere technieken worden ingezet: hierdoor kunnen we zonder hakken en breken een uitstekend totaalbeeld van de situatie krijgen. We kunnen vervolgens op de juiste manier het hersteltraject beginnen!

Een greep uit onze methoden

Kleurstoftechniek
Door een kleurstof in poedervorm toe te voegen aan water en dit water vervolgens te volgen door een leiding of over het dak, wordt snel bij benadering duidelijk op welk punt er sprake is van lekkage. Hier wordt de kleurstof immers teruggevonden.

Warmtebeelden
Thermografie of infrarood maakt warmtebeelden met behulp van een infraroodcamera. Hierdoor wordt warm of koud water buiten een leiding zichtbaar zonder te hoeven hakken of breken.

Camera inspectie
Bij camera inspectie wordt een kleine camera met wendbare kop gebuikt in leidingen of bij lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen. De camera zendt beelden uit naar een beeldscherm en maakt foto’s van de lekkage.

Voordelen van onze detectiemethoden

Het belangrijkste voordeel van lekdetectie is dat we zonder plafonds, muren of vloeren te hoeven slopen precies kunnen zien waar de oorsprong van het lek zich bevindt en hoe omvangrijk de lekkage is. Hiermee bespaart u torenhoge herstelkosten, en bovendien is de klus vaak ook veel minder ingrijpend.